INM
Twitter Facebook Google+ YouTube

Inregistrari sesiuni de formare INM - lansare pagina de video streaming a Institutului National al Magistraturii

ANUNȚ


Începând cu anul 2012, Institutul Național al Magistraturii a procedat la transmitere online a unora dintre activitățile de formare continuă organizate. Astfel, a fost transmis un număr de 23 de sesiuni de formare continuă,  însumând 135 videoclipuri ce conțin dezbateri pe diferite teme susținute în cadrul acestor activități. O parte din aceste înregistrări (cele realizate în conferințele dedicate modificărilor legislative intervenite în umra intrării în vigoare a noilor coduri) au fost plasate pe site-ul INM, într-o secțiune dedicată noilor coduri.


Întrucât această inițiativă s-a bucurat de un real success, înregistrându-se peste 60.000 de utilizatori unici care au accesat aceste înregistrări, INM a decis să contine acest demers, postând și celelalte înregistrări realizate cu ocazia activităților organizate, prin intermediul unei pagini web care permite accesarea acestora de către toți judecătorii și procurorii.

Întrucât dezbaterile care au avut loc în cadrul multora din seminariile înregistrate (în special cele dedicate unificării practicii judiciare) conțin opiniile magistraților participanți sau spețe reale din practica judiciară, am decis ca aceste înregistrări să fie accesibile doar rețeaua instanțelor și parchetelor, nu și publicului larg (cum am procedat în cazul prelegerilor dedicate noilor coduri).


Având în vedere aceste aspecte, avem plăcerea de a anunța lansarea paginii web conținând înregistrările video ale seminarelor de formare continuă transmise online până în prezent. Pagina web poate fi consultată prin accesarea următorului link: http://10.1.45.141 sau accesând secțiunea Înregistrări sesiuni de formare INM de pe site-ul INM. Reamintim faptul că înregistrările sunt vizibile doar dacă accesarea linkului/secțiunii respective se realizează din cadrul rețelei instanțelor și parchetelor.


Înregistrările oferă o imagine de ansamblu asupra activităților de formare continuă, cuprinzând dezbateri susținute în cadrul unora dintre cele mai complexe tipuri de seminare organizate: conferințe de practică neunitară privind intrarea în vigoare a noilor coduri, civil, penal, procesual civil, procesual penal; întâlniri de unificare a practicii în materie civilă; seminare de formare a membrilor rețelei EuRoQuod.


Discuțiile vizează domeniile civil, procesual civil, penal, procesual penal, drept european, dreptul muncii, medierea și tratează în profunzime o arie largă de subiecte, formulate în jurul unor instituții noi sau instituții care au suferit modificări însemnate ca urmare a intrării în vigoare a noilor coduri, subiecte izvorâte din practica neunitară a instanțelor și alte subiecte de interes sporit atât pentru judecători cât și pentru procurori.


INM a avut onoarea de a colabora în cadrul acestor întâlniri cu specialiști consacrați în domeniile menționate anterior, profesori universitari, judecători și procurori, formatori cu normă întreagă sau colaboratori ai INM, pe care îi puteți găsi în tabelul anexat acestui anunț.


Pagina de web permite vizitatorilor accesarea rapidă a domeniilor, subiectelor specifice de interes sau chiar a opiniilor unora dintre formatorii menționați mai sus, prin introducerea în bara de căutarea a unor cuvinte cheie cum ar fi: domeniul tratat, subiectul discutat, numele formatorului (exemplu: drept civil sau drept procesual civil sau răspunderea pentru evicțiune sau numele formatorului), oricare dintre aceste informații fiind suficientă pentru selecția rapidă a înregistrării sau înregistrărilor dorite.


Pentru o identificare mai ușoară, atașăm o listă detaliată a videoclipurilor prezente pe site, ordonate în funcție de domeniile tratate și data desfășurării (drept civil, procesual civil, penal, procesual penal, dreptul muncii, EuRoQuod, mediere) și unde puteți găsi mai multe informații legate de subiectul discutat și formatorul care a susținut prezentarea. 


Pagina web va fi actualizată permanent cu cele mai noi înregistrări ale activităților de formare continuă organizate de INM.


Această pagină web a fost concepută ca un instrument de formare inovator și ușor de utilizat, care să poată servi unui număr cât mai mare de judecători și procurori. Sperăm ca acest instrument să devină un mijloc util de informare în domeniul juridic!


Fisiere atasate:
Copyright © 2013 INM; Realizat de Ionel UDUDEC| Termeni de Utilizare