INM

Programul "HELP in the 28" - Curs e-learning "Lupta impotriva rasismului, xenofobiei, homofobiei si transfobiei"

Rasismul si xenofobia reprezinta o problema larg raspandita astazi in Europa, mai ales in contextul radicalizarii atitudinilor negative privind imigrantii.

 

Avem placerea sa anuntam lansarea primului curs comun Uniunea Europeana/Consiliul Europei "HELP in the 28" privind "Lupta impotriva rasismului, xenofobiei, homofobiei si transfobiei" (curs in limba engleza "Fight against racism, xenophobia and homophobia/transphobia") in cadrul platformei e-learning.

 

Cursul trateaza intr-o maniera interactiva legislatia europeana privind combaterea discriminarii (a Consiliului Europei si a Uniunii Europene), precum si impresionanta jurisprudenta elaborata in acest domeniu de catre Curtea Europeana a Drepturilor Omului si de catre Curtea de Justitie a Uniunii Europene, alaturi de deciziile Comitetului European privind Drepturile Sociale.

 

Cursul a fost elaborat in cadrul  Programului “HELP in the 28” implementat de catre Consiliul Europei. Beneficind de finantare din partea Uniunii Europene, “HELP in the 28” este cel mai mare program de formare in domeniul drepturilor fundamentale adresat judecatorilor, procurorilor si avocatilor.

 

Accesati aici cursul: http://help.ppa.coe.int/course/view.php?id=812

 

Detalii in fisierul anexat.

Fisiere atasate:
Copyright © 2013 INM; Realizat de Ionel UDUDEC| Termeni de Utilizare