INM
Twitter Facebook Google+ YouTube

Asistenţă documentară pentru magistraţi

În această secțiune se vor regăsi documente care pot fi folosite în formarea profesională (manuale, reviste, broșuri, înregistrări audio sau video etc.)

Detalii

Publicatii noi ale Oficiului European de Brevete pentru practicieni

Oficiul European de Brevete (EPO) a publicat Ghidul intitulat "Compulsory licensing in Europe - A country-by-country overview" si manualul "The jurisdiction of European courts in patent disputes", dedicate practicienilor in domeniul brevetelor. Ambele materiale sunt disponibile pe website-ul EPO, utilizarea lor fiind permisa in conditiile specificate de autor. https://www.epo.org/learning-events/materials/compulsory-licensing-in-europe.html https://www.epo.org/learning-events/materials/jurisdiction.html

Regulamentul „Bruxelles II Bis” – aplicarea acestuia in instantele romane

Studiul de fata este rezultatul unei cercetari derulate in cadrul Proiectului ITAC (ITINERANCE TRANFRONTALIERES ET AFFAIRES CIVILES: couples et parentalite dans l’espace judiciaire europeen), proiect ce este derulat de catre Scoala Nationala Franceza de magistratura impreuna cu Institutul National al Magistraturii din Romania si Scoala de Magistratura Italiana, cu finantarea si sustinerea Comisiei Europene.

Ghiduri practice pentru grefierii din instante si parchete

Ghidurile au fost redactate in cadrul proiectului ”Întărirea capacităţii sistemului judiciar românesc de a răspunde noilor schimbări legislative şi instituţionale”, finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014

Minutele intalnirilor presedintilor sectiilor specializate din cadrul curtilor de apel

Minutele publicate în prezenta secțiune reflectă opiniile exprimate și concluziile formulate cu ocazia întâlnirilor președinților secțiilor specializate ale Înaltei Curți de Casație și Justiție și curților de apel, dedicate discutării aspectelor de practică judiciară neunitară. Publicarea minutelor se realizează în baza Hotărârii Secției pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii nr. 148/19 martie 2015, cu modificările aduse prin Hotărârea nr. 725/13 octombrie 2015 și se circumscrie obiectivului unificării practicii judiciare. Cu toate acestea, punctele de vedere exprimate în aceste documente nu împiedică declanșarea mecanismelor legale de unificare a practicii judiciare: recursul în interesul legii și sesizarea Înaltei Curți de Casație și Justiție în vederea pronunțării unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept.

Ghidul practic privind competenta si legea aplicabila in cadrul litigiilor internationale intre angajator si angajat

Va aducem la cunostinta ca Ministerul Justitiei a primit, prin intermediul Retelei Judiciare Europene in materie civila si comerciala, mai multe materiale dedicate dreptului international privat.

Revista THEMIS

Drept civil şi drept procesual civil

În acest detaliu se găsesc materiale documentare în materia dreptului civil și dreptului procesual civil

Dreptul Uniunii Europene

În această secțiune se găsesc materiale documentare în materia dreptului Uniunii Europene.


Drept comercial

În această secțiune se găsesc materiale documentare în materia dreptului comercial.

Drept penal și drept procesual penal

În această secțiune se găsesc materiale documentare în materia dreptului penal și dreptului procesual penal.

Copyright © 2013 INM; Realizat de Ionel UDUDEC| Termeni de Utilizare